VAŠA ZAŠTITA OD NEJONIZUJUĆEG ELEKTROMAGNETNOG ZRAČENJA

Vreme je za peruniku!

Ako je verovati staroj legendi, upravo ono mesto gde Perun, vrhovni bog staroslovena, baca svoje munje a duga dodiruje zemlju, je mesto gde se perunika rađa. Zato ne čudi što se za peruniku često može čuti da je cvet dostojan bogova!

Čak i ime iris (Iris germanica) je u direktnoj vezi sa grčkom boginjom Iridom koja je sa nebeskih visina prenosila poruke bogova i dugom šarala po nebu. Samim tim ovaj cvet predstavljala neku vrstu magične veze između neba i zemlje.

Upravo zahvaljujući jednoj ovako moćnoj legendi, perunika je postala simbol nade, vere i dubokog poštovanja.

Cvet perunike

Mnoge kraljevske porodice su ovaj cvet koristile kao svojevrstan lični simbol. Fleur-de-lis je tako postao nacionalni simbol Francuske, a iris je uz ljiljane postao najčešće korišćen cvet u heraldici. Deo azijske tradicije peruniku (iris) prepoznaje kao simbol takozvane plave krvi. U Japanu je simbol pobede, a na Dalekom Istoku se iris uzima i kao moćan cvet odbrane, koji ne samo da štiti dom i ukućane od negativne energije, već istovremeno brani čoveka i iznutra, oplemenjuje dušu i relaksira telo.

Sam izgled perunike takođe asocira na otvorenost i jasnoću. Listovi nose oštrinu mača i jasan su znak britkosti, a cvet koji gotovo ništa ne sakriva je simbol istine i iskrenosti.

Ne zatvarajte oči pred istinom! – poručuje perunika, cvet nade, mudrosti i prijateljstva.

Možda će od sada perunika biti vaš prvi izbor kada cvetom nekome budete želeli da saopštite poruku.

Budite dobro!

Vaš Perun protect

Perun protektor Go to top