Naziv pravnog subjekta: Perun PROTECT Biljana Runtić PR Beograd
Poštanska adresa: Dobropoljska 61/21, savski Venac, Beograd
Matični broj: 65343410
Poreski broj (PIB) 111339034
Web adresa: https://www.perunprotect.rs i  https://www.perunprotect.com
Kontakt telefon: +381 63 231 108
Kontakt e-mail: info@perunprotect.rs

Perun PROTECT čuva Vašu privatnost i štiti lične podatke svih posetilaca našeg sajta. Upoznajte se sa načinom na koji obrađujemo i štitimo podatke koje delite sa nama.

POLITIKA PRIVATNOSTI I ZAŠTITA PODATAKA

Ovom politikom privatnosti uređuju se način na koji Perun PROTECT Beograd prikuplja, koristi, održava i objavljuje informacije prikupljene od posetilaca sajta preko www.perunprotect.rs i www.perunprotect.com    (u daljem tekstu “Sajt”).

Ova politika privatnosti se odnosi na Sajt i sve proizvode i usluge koje nudi  Perun PROTECT Beograd i u skladu je sa Zakonom o zaštiti podataka o ličnosti („Sl. glasnik RS“ br.97/08) kao i sa Opštom regulativom o zaštiti podataka o ličnosti General Data Protection Regulation (u daljem tekstu GDPR).

LIČNI PODACI KORISNIKA

Korišćenjem sajta www.perunprotect.rs i www.perunprotect.com od ličnih podataka korisnika prikupljaju se samo oni podaci koje sam korisnik unosi prilikom realizacije porudžbine ili korišćenja kontakt forme na stranici “Kontakt”. Navedeni podaci se strogo čuvaju i dostupni su samo zaposlenima u Perun PROTECT Beograd. Podaci se koriste isključivo vezano za robu / usluge koje Perun PROTECT Beograd nudi i u smislu kontakta vezano za poručenu robu / uslugu, unosa adrese za dostavu robe ili odgovora na postavljena pitanja od strane korisnika. Perun PROTECT Beograd se zakonski obavezuje da sa prikupljenim ličnim podacima korisnika postupa u skladu sa uslovima navednim Zakonu o zaštiti podataka ličnosti i u skladu sa GDPR Regulativom i navedene podatke ne može ni na jedan način (u potpunosti ili delimično) deliti, prosleđivati ili trgovati sa njima. Kompletni podaci Korisnika se čuvaju na serverima zaštićenim od neovlašćenih pristupa. Podaci se mogu čuvati u toku vremenskog perioda od 5 godina od trenutka formiranja baze. E-mail adrese prijavljenih Korisnika za primanja periodičnih e-mail (newsletter)  se čuvaju na  MailerLite i/ili  Mailchimp servisu koji su svoje poslovanje prilagodili GDPR Regulativi.

OSTALI PODACI

Perun PROTECT Beograd ima pravo prikupljanja identifikacionih podataka o Korisniku koji nisu lične prirode u svakom trenutku njegove interakcije sa Sajtom. Ne-lični identifikacioni podaci mogu uključiti ime pretraživača, tip računara i tehničke informacije o Korisnicima sredstava za priključenje na našem Sajtu, kao što je operativni sistem, Internet provajder koji koriste i druge slične informacije.

DRUGI INTERNET SAJTOVI

Sajt može sadržati linkove ka drugim sajtovima koji nisu pod našom kontrolom i koji ne podležu ovoj Politici privatnosti. Ukoliko pristupate drugim sajtovima koristeći date linkove, operateri ovih sajtova mogu tražiti informacije od Vas koje će koristiti u skladu sa svojim politikama zaštite privatnosti, a koje se mogu razlikovati od naše.

PROSLEĐIVANJE PODATAKA I OBAVEŠTENJE O KOLAČIĆIMA (eng. “Cookies”)

Sajt iz razloga analize svoje posećenosti koristi Google Analytics, web analitičku uslugu koju pruža Google, Inc. (Google). Google Analytics koristi kolačiće (eng. “cookies”) – male tekstualne fajlove koji se smeštaju na računar korisnika, koji nam omogućavaju lakšu analizu načina na koji mu korisnici pristupaju. Informacije koje se na ovaj način prikupljaju o Vašem korišćenju Sajta (uključujući Vašu IP adresu, ali bez Vaših ličnih podataka) biće preneti i sačuvani kod Google-a, na serverima koji se nalaze na teritoriji SAD. Google će iskoristiti ove informacije u svrhu analize upotrebe čitavog sajta, kreiranja izveštaja o aktivnosti na sajtu.

Google će možda proslediti ove informacije trećim licima u situacijama u kojima to zakon nalaže, ili kada pomenuta treća lica obrađuju gore pomenute podatke u ime Google-a. Google neće povezati Vašu IP adresu sa bilo kojim drugim podacima koje poseduje i nikada neće dobiti Vaše lične podatke. Možete isključiti upotrebu kolačića odabirom odgovarajućih podešavanja u Vašem web pretraživaču, ali treba napomenuti da na taj način nećete biti u mogućnosti da koristite Sajt u punoj njegovoj funkcionalnosti. Korišćenjem Sajta pristajete na obradu svojih podataka preko Google-a, a na opisani način i u gore pomenute svrhe.

Više informacija o samim kolačićima, njihovoj upotrebi i brisanju možete pročitati na stranici https://sh.wikipedia.org/wiki/Cookie

SVRHA PRIKUPLJANJA PODATAKA I PRAVA KORISNIKA

Podaci prikupljeni od korisnika nastali korišćenjem Sajta koriste se u cilju poboljšanja naših usluga i razumevanja načina na koji posetioci koriste sajt. Korisnicima koji prilikom registracije naloga omoguće opciju primanja periodičnih e-mail (newsletter)  obaveštenja  biće omogućeno da se prilikom prijema svake e-mail poruke odjave sa e-mailing liste. Takođe, u skladu sa GDPR Regulativom, korisnik u bilo kom momentu može da zatraži ispis podataka koji su i njemu sačuvani u našoj bazi podataka kao i da traži da se navedeni podaci o njemu izbrišu u smislu trajnog brisanja iz baze podatka.

MailerLite i Mailchimp su servisi koje koristimo za dostavljanje periodičnih E-mail marketing kampanja. U okviru ovih servisa se nalaze lični podaci: ime, prezime, IP i email adresa.

Lične informacije u se skladište u okviru MailerLite i Mailchimp servisa sve dok Korisnik ne zatraži njihovo uklanjanje. U svakoj email poruci ovog tipa nalazi se link ka stranici ka usklađivanju podataka i zahtevu za uklanjanje naloga za liste.

Takođe, nakon tri meseca neaktivnosti korisnika, Perun PROTECT Beograd  ima pravo da bez predhodnog obaveštenja potpuno  ukloni sve njegove podatke iz sistema.

PROMENE U POLITICI PRIVATNOSTI I PRIHVATANJE USLOVA

Perun PROTECT Beograd u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka ličnosti i GDPR Regulativom ima diskreciono pravo da ažurira ovu politiku privatnosti u bilo koje vreme. Kada to učinimo, mi ćemo revidirati ažurirani datum na dnu ove stranice i u slučaju bitnijih izmena obavezujemo se da obavestimo sve registrovane korisnike sajta. Preporučujemo korisnicima da s vremena na vreme provere ovu stranicu za bilo kakve promene i da ostanu informisani o tome na koji način štitimo lične podatke koje prikupimo. Saglasni ste i prihvatate da je Vaša odgovornost da pročitate i razumete ovu politiku privatnosti.

Ukoliko imate pitanja vezano za Politiku privatnosti ili neki njen deo slobodno nas kontaktirajte putem e-maila info@perunprotect.rs ili pozivom na brojeve telefona koji su navedeni na našem sajtu.

NADLEŽNI ORGAN

Nadležni organ za zaštitu podataka o ličnosti je Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Republike Srbije. Organu se možete obratiti e-mejlom na office@poverenik.rs ili telefonom na +381 11 3408 900.

Ažurirano: 18.12.2020. godine